Friss, ropogós hírek az angolszász médiából

HOT OFF THE PRESS

HOT OFF THE PRESS

Trump asszonyai Kelet-Európából

A Donald győzelmével szlovén lehet a First Lady

2016. március 02. - de murányi

A szuperkedden arató Donaldról sok mindent tudunk, de azt kevésbé, hogy különleges vonzalmat táplál a régiónkból származó nők iránt. A skót és német felmenőkkel rendelkező Trump három felesége közül kettő Kelet-Európából származik. Nézzük, kik is ők valójában.

pablo_2.png

Ivana Zelníčková 1949-ben született a csehszlovákiai Gottwaldovban. Az ország azóta már Csehország, a város pedig visszakapta eredeti nevét: Zlín. A fiatal Ivana modellkedni kezdett és a síelésben jeleskedett. Állítása szerint benne volt az 1972-es téli olimpiára készülő csehszlovák sí-válogatottban, erről azonban a Cseh Olimpai Bizottságnál nem nagyon tudnak. A hetvenes évek elején testnevelésből diplomázott a prágai Károly Egyetemen.

Zlín, Csehország: itt látta meg a napvilágot Ivana Zelníčková 1949-ben

Hogy meg tudjon pattanni a kommunista Csehszlovákiából, ami nem éppen a legvidámabb barakk volt a keleti blokkban, házasságot kötött a Kanadában élő Alfred Winklmayr osztrák sízővel. Tőle hamar elvált, hogy egy gyermekkori barátjával éljen, akinek síboltja volt Montrealban. A következő években modellként dolgozott különböző kanadai szőrmegyártóknak, aztán 1977-ben innen is tiplizett, méghozzá New Yorkba. 

itrump.jpg

Ivana Trump, a modell és szósölájt

Ivana-tól ered a híres 'The Donald' (A Donald) elnevezés, mivel gyakran hivatkozott így férjére a sajtóban. A média természetesen zabálta rossz angolságú kifejezést és a mai napig alkalmazzák Trumpra, és ő is előszeretettel hívja így magát. 

Ivana és Trump 1977-ben házasodtak össze, három gyermekük született: Donald Jr., Ivanka és Eric. A cseh modell a new york-i társasági élet központjának számított, emellett pedig lakberendezőként segítette férjét, többek között a Trump Tower és a Trump Hotel Plaza and Casino fejlesztése során.

iandt.jpg

1990-ben, 13 évvel később váltak el, a per következtében Ivana Trump mintegy 6 milliárd forinttal lett gazdagabb. A milliárdos mínusz kis híján csődbe vitte Donald Trumpot. Azóta Ivana főleg pér évtizeddel fiatalabb olasz férfiakkal múlatja az idejét, borral kereskedik, a brit Big Brother VIP-ben szerepel vagy éppen a sorban következő plasztikai műtétjére készül.

 Klikkolj egy kis cseh akcentusért

Ivana természetesen támogatja Donald Trump elnöki ambícióit, de azért az ingatlanfejlesztő jelenlegi feleségét nem mulasztja el savazni, ha alkalma adódik rá. Egy 2015-ös partin, miután megjegyezték neki, hogy jó First Lady lenne belőle, nevetett és így reagált: Ez így igaz, de mit csinál a harmadik feleségével? Ő nem tud interjút adni, nem tud beszélni, nem jár sehova, úgy tűnik, nem is akar ebben az egészben részt venni. 

Hogy kiről beszélt Ivana? Alább róla olvashatsz.

pablo_3.png

Trump 180 cm magas harmadik feleségének jó esélye van arra, hogy Louisa Adams után ő legyen az Egyesült Államok második, külföldön született First Lady-je. Melanija Knavs (modellkarrierje kezdetén Melania Knaussra változtatta a nevét) 1970-ben látta meg a napvilágot Jugoszláviában, a mostani Szlovénia területén lévő Sevnicában. 

Sevnica, Szlovénia: itt született Melanija Knavs 1970-ben

Mindenki visszafogott, fegyelmezett nőnek írja le Melania Trumpot. Totális ellentéte férjének, aki nagy örömét leli a népszerűségben és a megbotránkoztató kijelentésekben. Egykori általános iskolai osztálytársa, Mirjana Jelančič szerint sosem feltűnősködött, nem akart a társaság középpontja lenni. Az őt felfedező szlovén fotósra egy könyvmoly benyomását keltette, aki a legkevésbé sem vágyott arra, hogy a modellkedésben fusson be nagy karriert. 

16 éves korában kezdett el modellkedni, két évvel később pedig már egy milánói ügynökségnél dolgozott. Közben építészként végzett a ljubljana-i egyetemen. 1996-ig munkái Milánóhoz és Párizshoz kötötték, de ebben az évben New Yorkba tette át a székhelyét. Az akkori időszak egyik legfoglalkoztatottabb modelljének számított, ott volt a Vogue, a Harper's Bazaar, a brit GQ, az Ocean Drive, az Avenue, az In Style és a New York Magazine címlapján, de anyagai megjelentek a Sports Illustratedben, a Vogue-ban, a Glamourban, a Vanity Fairben és az Elle-ben is.

mtrump.jpg

Melania Trump modellkarrierje képekben

Az 1998-as New Yorki-i divathéten Paolo Zampolli, az ID Models tulajdonosa partit rendezett a manhattani Kit Kat Klubban. A buliban feltűnt a második feleségétől éppen váló Donald Trump is, és természetesen megpróbálta becserkészni az ügynökségnél dolgozó Melania Knausst. A szlovén modell nem volt hajlandó megadni a számát, inkább ő kérte el Donaldét, és idővel felhívta. 

Hét évvel később tartották az esküvőt Trump floridai Palm Beachen lévő 118 szobás luxusnyaralójában. Csak a menyasszonyi ruha kb. 25 millió forintot ért. 

Donald és Melania nem rejtette véka alá szexuális életét sem, Howard Stern rádióműsorában 2000-ben így nyilatkozott: "Minden nap legalább egyszer fantasztikusat szexelünk. De van amikor többször is". Donald pedig azzal kontrázott, hogy Melania milyen észbontóan néz ki egy apró tangában.
51050778_10.jpg

Melania és Donald Trump a 2000-es évek elején

Melania az igazi balkáni virtust tolja. Amikor a The Apprentice c. valóságshow forgatása során (Trump főszereplőként és producerként vett részt a sorozatban), a játékosok meglátogatták az Ötödik sugárúti luxuslakásukban, és az egyik versenyző kifejtette, mennyire szerencsésnek tartja, ezt kérdezte vissza a pezsgőspohárral a kezében: "És Donald nem az?"

Klikkolj egy kis szlovén akcentusért

Melania Trump a modellkedés befejezése után ráállt a háziasszony szerepre és főleg Trumppal közös fiuk, Barron nevelésével foglalkozott. Elindította üzletasszony karrierjét is, saját ékszermárkája van, de még egy kaviárral készült hidratáló krémet is piacra dobott. Mindössze 41 ropiért adnak belőle egy unciányit (28,35 g). 

A politikai szerepvállalással járó kiemelt médiafigyelem nem ismeretlen számára. Donald Trump már 2000-ben is indult elnökjelöltnek, de akkor még a Reformpártban. 2011-ben pedig Melania védte meg 25 évvel idősebb férjét, amikor arról kérdezték, hogy vajon miért foglalkoztatja ennyire férjeurát Obama születési anyakönyvi kivonata. (Trump ún. "birther" volt, be akarta bizonyítani, hogy a Barack Obama nem az Egyesült Államok területén született - ebben az esetben pedig nem is lehetne elnök.) "Obama elnök könnyen megoldhatná ezt a problémát. Nem csak Donald az, aki szeretné látni a születési anyakönyvi kivonatát. Az amerikaiak akarják látni - azok is, akik rá szavaztak és azok is, akik nem."

Melania kiveszi a részét a mostani kampányból is, tavaly júniusban Trump mellett állt, amikor bejelentette, hogy beszáll a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelembe, és az első elnökjelölti vitán is ott volt Clevelandben. Egyelőre azonban nem ő az elsőszámú női megszólaló az elnöki reményeket dédelgető ingatlanmágnás oldalán, hanem Donald lánya, Ivanka. 

 

 

+1

 

Mert ugye, senki nem gondolta, hogy a Trump-család nőtagjainak tárgyalásakor nem ejtünk szót Ivanka-ról, Trump idősebbik lányáról?

Ivanka az ingatlanmogul első házasságából született, édesanyja a cseh származású Ivana Trump. A 150 millió dolláros vagyonnal rendelkező Ivanka a patinás Whartonra járt, majd Bruce Ratner ingatlanfejlesztőnél dolgozott egy évig, mielőtt elfoglalta irodáját a Manhattanban lévő Trump Towerben. 

2009-ben összeházasodott Jared Kushner ingatlanfejlesztővel, akivel két gyerekük van. Kushner miatt áttért az ortodox zsidó hitre. Állítólag csehül is pötyög egy kicsit.

Orrműtéte és a mellnagyobbítása egész jól sikerült, reméljük ezen a ponton megáll, és a jövőben nem csúszik rá annyira botoxvonalra, mint amennyire az anyja tette.

Innen:

Vanity Fair

ExtraStory

International Business Times

CNN

Luxgram

Business Insider

Washington Post

New York Post

Deseret News

Hello

A bejegyzés trackback címe:

https://hotoffthepress.blog.hu/api/trackback/id/tr248337928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2016.03.03. 06:52:53

Trump helyes fiú volt fénykorában, kár hogy mostanában nem jó stylistot választott, még sokat lehet belóle kihozni.
süti beállítások módosítása